martes, 22 de diciembre de 2009

Llàgrimes de Plenitud

LLÀGRIMES DE PLENITUD
La plenitud no és quelcom que puguis arribar a posseir o obtenir. És quelcom que pots arribar a viure.
El treball d’en Pep Guardiola des de que va assumir el repte d’agafar el primer equip del Barça, podria qualificar-se com a “Coaching de Plenitud”.
Un bon Coach és un mestre en la motivació de persones. Per aconseguir-ho, ha de tenir una intel•ligència emocional molt desenvolupada que el permeti CONNECTAR amb l’essència de cada individu.
Un bon Coach és humil i admet que no és perfecte, que és vulnerable com tothom, i que necessita que l’acompanyin i ajudin en el camí. Necessita en moments de dubtes i confusió, anestesiar la “veueta” que saboteja els seus ideals, i confiar en algú que el retorni als seus valors.
Els valors d’en Pep tenen una base clarament emocional, que sense ell voler-ho, es van manifestar en forma de llàgrimes de plenitud. Valors construïts en bona part a la seva segona casa, la Masia, i que li han permès descobrir tresors amagats com Pedro, Busquets i Jeffren. Tots tres van jugar la final del Mundialet, i fa ben poc eren uns desconeguts jugadors de Tercera Divisió.
Treure aquell equip ensorrat del 2008 de la zona de confort i adulació de l’entorn, i conduir-lo a la plenitud, ha estat un procés de clarificació d’uns valors endormiscats que ja existien, als quals hi ha afegit Compromís, Disciplina, Valentia, Autenticitat i SENTIMENT, potser el valor que més ressona pel fet diferencial de tenir 8 jugadors titulars indiscutibles provinents de la pedrera, tres d’ells considerats entre els 5 millors jugadors del món l’any 2009.
La resta ha estat una travessia on en Pep ha sabut gestionar magistralment l’entorn, ha mantingut sempre la brúixola que ha portat a guanyar-ho tot, i en els moments difícils, s’ha concedit el permís de somniar i visualitzar aquell Barça ideal imaginat, connectar amb la seva essència, escoltar la seva “veueta sàvia” i recordar els valors treballats.
Tot guanyat, tot per guanyar, llàgrimes de plenitud!

No hay comentarios:

Publicar un comentario